Ανανεώστε το σπίτι σας με 10 απλούς τρόπους!
  • Ανανεώστε το σπίτι σας με απλούς τρόπους

Ανανεώστε το σπίτι σας με 10 απλούς τρόπους!


Το σπίτι μας είναι ο χώρος που μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια και να ηρεμούμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας . Για αυτόν τον λόγο πρέπει να μας εκφράζει, και να μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα του το κατάλληλο περιβάλλον που θέλουμε να αντικρίζουμε όταν επιστρέφουμε σε αυτό. 

Αν θέλετε να ανανεώσετε το σπίτι σας, η ομάδα της INVESTA Real Estate σας παρουσιάζει 10 έξυπνους τρόπους για να το πετύχετε μέσα από μικρές αλλαγές. 

1) Επίλεξε χρώματα
Αν το σπίτι σας δεν είναι και πολύ φωτεινό ή αν έχετε διακοσμητικά και έπιπλα σε άτονα χρώματα, τότε επίλεξε να τοποθετήσετε έντονες αποχρώσεις. Για παράδειγμα ένα χαλί με έντονους χρωματισμούς και μοτίβα, σίγουρα θα έδινε μια πιο φωτεινή νότα. 

2) Στολίστε με φυτά και λουλούδια
Ένας εύκολος τρόπος για να ανανεώσουμε τους χώρους του σπιτιού, είναι να τοποθετήσουμε λουλούδια και φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι γνωστό ότι τα φυτά μπορούν να φτιάξουν την διάθεση μας, με τα υπέροχα χρώματα και την μυρωδιά τους. 

3) Χρησιμοποιήστε μαξιλάρια και ριχτάρια
Προτιμήστε να τοποθετήσετε στους καναπέδες και στις πολυθρόνες σας ριχτάρια και μαξιλάρια σε γήινες αποχρώσεις και απαλές υφές. Αυτομάτως το σπίτι φαίνεται πιο ζεστό και πολυδιάστατο, και ξεφεύγει από το συνηθισμένο.

4) Χρωματίστε έναν ή και περισσότερους τοίχους
Είναι γνωστό ότι τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Για τον λόγο αυτό δοκιμάστε να τα τοποθετήσετε έξυπνα.  Αρχικά βάψτε τα υπνοδωμάτια σε αποχρώσεις του μπλε, προσφέροντας ηρεμία και χαλάρωση. Ενώ για την κουζίνα και το καθιστικό προτιμήστε το πράσινο χρώμα, που σηματοδοτεί την ανανέωση. 

5) Τοποθετήστε κεριά
Τα κεριά δίνουν μια πιο ατμοσφαιρική εικόνα με τα χρώματα και τα αρώματα τους. Επίλεξε κεριά που ταιριάζουν με την διακόσμηση του σπιτιού σας και τοποθετήστε τα σε ράφια, τραπεζάκια και όπου κρίνεται απαραίτητο.

6) Χρησιμοποιήστε καλάθια
Τα καλάθια είναι έξυπνα διακοσμητικά, δίνοντας μια μπόχο διάθεση, ενώ παράλληλα μας καλύπτουν και σε πρακτικά θέματα. Έτσι μπορούμε να τοποθετήσουμε μέσα σε αυτά μικροπράγματα, κάνοντας τους χώρους να φαίνονται πιο τακτοποιημένοι.

7) Τοποθετήστε πίνακες και φωτογραφίες
Τα έργα τέχνης και οι φωτογραφίες μπορούν να δημιουργήσουν όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε στους τοίχους πίνακες και φωτογραφίες σε έξυπνα χρώματα και μοτίβα, ανανεώνοντας την διακόσμηση του σπιτιού σας.

8) Αλλάξτε τα πόμολα του σπιτιού
Μια μικρή αλλαγή στα πόμολα της κουζίνας και στις πόρτες του σπιτιού μπορούν να κάνουν την διαφορά. Αν σας αρέσουν οι πιο vintage καταστάσεις επιλέξτε πόμολα σε μπρονζέ αποχρώσεις. 

9) Αλλάξτε τα φωτιστικά
Αν δεν έχετε αλλάξει τα φωτιστικά από τότε που μπήκατε στο σπίτι, είναι ώρα να τα ανανεώσετε. Επιλέξτε σχήματα ανάλογα με την διακόσμηση και το ύφος που θέλετε να δώσετε. Επιπλέον, σε αρκετές περιπτώσεις και οι λάμπες δαπέδου δίνουν άλλη διάσταση σε έναν χώρο.

10) Τοποθετήστε ταπετσαρίες 
Αν δεν έχετε σκοπό να βάψετε τους τοίχους, τοποθετήστε ταπετσαρίες σε τοίχους δωματίων σε χρώματα και print του γούστου  σας, δίνοντας ξεχωριστό χαρακτήρα στον κάθε χώρο. 

Loading...